Dit psykiske immunforsvar – til modgang og krise…

I denne Corona tid taler vi mest om vores fysiske immunforsvar, der skal beskytte os mod smitte fra Covid-19 virus. Vi taler mindre om den angst og frygt for dagen i morgen, der kan give begyndende stress eller i værste fald depression med mørke tanker om, hvad der kan ske for os selv og vores nærmeste.

Men vi må ikke glemme at holde os selv i live psykisk, så vi hver dag kan møde livet og mærke følelsen af glæde, tilfredshed og mening der giver et nødvendigt bidrag til vores værdier og livskvalitet.

Ved at sætte fokus på dit psykiske immunforsvar, kan du opnå øget selvindsigt og blive mere afklaret og forberedt til, hvordan du kan holde balancen i både modgang og medgang.

Hvordan gør du så det?

Du prioriterer tid til dig selv – selvom det kan være svært – hvor du slapper af i kroppen, reflekterer og mærker dig selv med dine følelser og de tanker der opstår undervejs. Når du fokuserer din opmærksom på dine følelser, kan du bedre bringe dig selv til stede i nu’et, og mærke hvad glæde, tilfredshed og livets mening betyder for dig. Du øver dig i at skabe en positiv sindstilstand, hvor du kan drage omsorg for dig selv og få overskud til at hjælpe andre.

En positiv sindstilstand betyder, at du lytter mindre til din egen kritiske stemme med dens selvkritik om ikke at være god nok, ikke dygtig nok, ikke kærlig nok… og mere til din positive indre stemme om at du er et kærligt, ansvarligt, gavmildt og omsorgsfuldt menneske, der hver dag yder det bedste du kan, for at opnå glæde og tryghed for dig selv og andre.

Indenfor filosofi, psykologi, compassion, mindfulness m.fl. er der gennem årene gennemført mange undersøgelser der konkluderer, at jo bedre man har det med sig selv, jo bedre får man det med andre, og jo større tilfredshed og lykke føler man i sit eget liv.

Du er velkommen til at kontakte mig for yderlige information, om hvordan jeg kan hjælpe dig til holde fokus på dit psykiske immunforsvar og hjælpe dig til en mere positiv sindstilstand, så du er bedre i stand til at klare modgang og krise.

I min bog ”Livets labyrint – fortællinger om kvinder og mænd og hvordan de finder vej gennem livet…” kan du kan du få konkrete eksempler på, hvordan jeg arbejder gennem otte fortællinger baseret på psykoterapeutiske samtaler, men du får også et indblik i hvad kvinder, mænd og par har gjort, for at vende modgang og krise til medgang og lykke.

Læs mere på www.livetslabyrint.dk og find billigste pris på bogen via GOOGLE som Paperback eller E-bog.

Kærlig efterårshilsen

Vagn Kirkeskov

Forfatter til ”Livets labyrint”

Psykoterapeut/Coach/Underviser/Foredragsholder/Konsulent

www.kirkeskovpsykoterapi.dk

Powerfood

Rig på antioxidanter, beskytter hjertet og forebygger kræft. Læs om broccoli! https://h24.li/bro

12.02.2020 Af Health 24

Håndsprit til både små og…

Behandlere og mindre klinikker kan have svært ved at finde håndsprit til fair priser! Vi har fundet frem ti…

21.04.2020 Af Health 24

Sensommer

Sommeren går snart på hæld, og naturen er fuld af velduftende oplevelser! Sunde hilsener www.health24.dk…

24.08.2020 Af Health 24

Nye oplevelser

At opleve nye steder holder sindet ungt. Hvilke dele af Danmark mangler du at se? God weekend!

20.09.2019 Af Health 24