At vælge en psykoterapeut…

”Forskning har vist, at det mest afgørende for at få udbytte af psykoterapi er interessant nok ikke terapeutens uddannelse og retning (terapeutisk metode), men derimod menneskelige egenskaber som empati, varme og rummelighed”. (Kilde: Psykoterapiens ABC, red. Bo Møhl og Morten Kjølbye, Psykiatrifondens forlag, 2016)

Udbyttet for de fleste, der beslutter sig for at modtage hjælp eller støtte gennem psykoterapi er generelt, at de opnår bedre og mere harmonisk kontakt til deres følelsesliv og personlige værdier. Det giver en dybere personlig indsigt og forståelse af dem selv, deres problemstillinger og ikke mindst en afklaring af deres handlemuligheder.

Forestil dig hvordan du kan opleve en fornyet indsigt i de tanker og følelser, der engang ledte dig frem til de afgørende beslutninger, du tidligere har taget i dit liv. At du oplever svaret på, HVORFOR du gjorde, som du gjorde! Men forestil dig også – at de samme “gamle” følelser og tanker også fremover stadig har betydning for nye vigtige beslutninger om dit fremtidige liv – hvis du ikke opnår fornyet indsigt og forståelse, der matcher hvor du er i livet lige nu.

Måske er der nogen, du skal tilgive, og andre du skal sende nogle kærlige tanker?

For det vi ofte glemmer er, at vi ikke så verden eller den enkelte situation, som den reelt var, men alene som vi selv opfattede den baseret på vores følelser, forventninger, antagelser eller tro. Det samme gælder også for alle andre mennesker vi møder gennem livet – hvilket ofte er årsagen til de fleste misforståelser og konflikter mellem mennesker.

Den psykoterapeutiske proces kan hjælpe dig til at anvende din erfaring og dine følelser i arbejdet med at gøre dine tidligere ubevidste tanker, følelser, overbevisninger, formodninger, fordomme eller antagelser bevidste, så du kan forholde dig til livet som det er – her og nu!

Gennem psykoterapeutiske processer med afslapning og aktivitet, spørgsmål og dialog involveres både dine følelser og tanker til nye indsigter, perspektiver og muligheder, der kan revidere eller fjerne energien fra dine uhensigtsmæssige eller uoverskuelige tanke- og følelsesmønstre.

Ved at få hjælp til at udforske og udfordre dine ubevidste forbindelser mellem tanker og følelser samt tidligere beslutninger og handlinger, bliver din usikkerhed og tvivl mere konkret, så du kan træffe veloverveje beslutninger – og over tid udvikle en stærk personlig selvrefleksion og selvkontrol.

Denne personlige udvikling kommer ofte til udtryk som øget selvværd og selvtillid til at møde verden omkring dig, så du aktivt kan skabe det liv du ønsker dig.

”Bekymrer dig ikke, men accepter de ting, du ikke kan ændre.

 Skab mod og inspiration til at ændre det, du kan ændre.

Brug din visdom (værdier, fornuft og erfaring)

til at skelne mellem den ene og den anden”.

(Kilde ukendt)

Du er velkommen til at kontakte mig for yderlige information, om hvordan jeg arbejder som psykoterapeut.

I min bog ”Livets labyrint – fortællinger om kvinder og mænd og hvordan de finder vej gennem livet…” kan du læse konkrete eksempler på, hvordan jeg arbejder som psykoterapeut gennem otte fortællinger baseret på psykoterapeutiske samtaler med klienter, men også få indblik i hvad kvinder, mænd og par har gjort, for at vende modgang og krise til medgang og lykke.

Læs mere på www.livetslabyrint.dk og find billigste pris på bogen via GOOGLE som Paperback eller E-bog.

Kærlig efterårshilsen

Vagn Kirkeskov

Forfatter til ”Livets labyrint”

Psykoterapeut/Coach/Underviser/Foredragsholder/Konsulent

www.kirkeskovpsykoterapi.dk

 

Snaccident

Vi kender det alle sammen 😋🍫 Hilsen, www.health24.dk

21.10.2021 Af Health 24

Spis grønt

Vidste du at kost med grøntsager hjælper dig til at holde en sund væskebalance? Billede Muhammad Al-Quatam

28.02.2020 Af Health 24

Rygning

Det er skønt at ryge! – Bare ærgeligt at rygning ælder huden, forårsager hjerte-kar-sygdomme og øger risikoen…

11.09.2019 Af Health 24

Sundt sukker

Frugt er: sundt, lækkert – og et fantastisk alternativ til sukker! Hvad synes du fx om hindbær?

02.10.2019 Af Health 24